Nieuwe immersieve mogelijkheden met de nieuwste twee 1-chip DLP

08-11-2023

 

Panasonic Connect Europe heeft twee nieuwe 1-Chip DLP™ laserprojectoren aangekondigd die ontworpen zijn om meer nieuwe immersieve toepassingen mogelijk te maken in de location-based entertainmentindustrie. De PT-REQ15 projector is de eerste 1DLP 4K projector van Panasonic met een helderheid van 15.000lm, terwijl zijn tegenhanger, de PT-REZ15, 15000lm levert met WUXGA (1920 x 1200) resolutie. Dankzij hun compacte ontwerp en hoge beeldkwaliteit kunnen integrators dure elektrische constructiewerkzaamheden op locatie vermijden en immersieve ervaringen naar nieuwe locaties brengen waar de installatieruimte beperkt is. De REQ15 en REZ15 zijn verkrijgbaar vanaf Q2 2024.

 

Spectaculaire visuals op grote schaal

De REQ15 maakt gebruik van Quad Pixel Drive, de baanbrekende 2-assige pixelverschuivingstechnologie van Panasonic. Hierdoor kunnen authentieke 4K-beelden worden gereproduceerd die diep, vloeiend en gedetailleerd zijn. Het maakt scherpe projectie mogelijk van 2K/240Hz content op meerdere edge-blended schermen met een latentie van 6ms of minder.

De technologie kan ook worden gesynchroniseerd met het ET-SWR10 Real-Time Tracking Projection-Mapping System van Panasonic om digitale inhoud en analoge beweging binnen XR-attracties of podiumvoorstellingen te laten samensmelten. Rich Colour Enhancer, een technologie die de output van de rode kanaal vergroot, zorgt voor levendigere en nauwkeurigere rode tinten. Evolved Dynamic Contrast blaast nieuw leven in elk beeld. Het nieuwe circuit voor scène-analyse herkent lichte en donkere delen van het beeld beter en zorgt voor een indrukwekkende visuele impact.

 

Naadloze blending is ook van vitaal belang in immersieve 360°-ruimtes, vooral bij projectie op gebogen schermen. De instellingen voor zwartniveaus bieden puntgebaseerde randaanpassing voor willekeurige schermvormen, zodat zwartniveaus nauwkeurig kunnen worden ingesteld. Dankzij de mogelijkheid om de aanpassing van het zwartniveau los te koppelen van de geometrische aanpassing, kunnen de instellingen voor zwartniveaus worden toegepast op de gehele blend, inclusief de beeldoverlappingen buiten het weergavegebied, voor een volledig naadloos beeld op meerdere schermen.

 

Moeiteloze workflow en uitgebreide mogelijkheden

Een Intel® SDM-ready slot accepteert verschillende optionele eigen function boards of functieboards van derden. Met een geschikt board kunnen gebruikers de connectiviteit aanpassen, schalen en uitbreiden om deze aan te passen aan de interface of AVoIP-standaard van de toepassing. Nieuwe high-contrast lenzen zijn voorzien van actieve centrum- en perifere focus voor eenvoudige aanpassing via een afstandsbediening. De on-site workflow is gestroomlijnd met een NFC-functie waarmee projectoren kunnen worden voorbereid of geïnitialiseerd zonder ze aan te zetten via een smartphone. Vooraf geactiveerde upgradekits voor Geo Pro breiden de functionaliteit uit en automatiseren edge-blending via de camera.

 

Superieure betrouwbaarheid met onderhoudsvrije werking

Om onderbrekingen te voorkomen die van invloed zijn op de beleving van de gast en om de operationele kosten te verlagen, zijn beide producten uitgerust met een optische motor en laserlichtbronmodule die voldoen aan de IP5X stofbeschermingsnorm (IEC 60529), waardoor er geen luchtfilter nodig is en ze 20.000 uur onderhoudsvrij kunnen werken. Het verfijnde vloeistofkoelsysteem zorgt voor continue werking in stoffige omgevingen. De Multi-Laser Drive Engine heeft een uniek failovercircuit dat helderheidsverlies beperkt in het onwaarschijnlijke geval dat er een enkele diode uitvalt, terwijl een back-upingangsfunctie overschakelt naar een reservesignaal zonder schermknippering als het primaire signaal wordt onderbroken.

 

Mocht u vragen hebben over deze nieuwe producten, bel dan met Exertis AV op + 31 78-8800 700 of neem direct contact op met uw accountmanager.

 


 

 

Your ... Distributor