Sales Product Manager AV

 

Exertis AV is een trots onderdeel van Exertis, onderdeel van DCC plc. Exertis is een toonaangevende route-to-market en supply chain partner voor wereldwijde technologiemerken en -klanten. Exertis levert een breed scala aan consumenten- en zakelijke technologische producten en diensten aan retailers, resellers en anderen.

 

Het onderdeel Exertis AV houdt zich bezig met de B2B distributie van producten en diensten van topmerken op het gebied van Unified Collaboration, professionele audio/visuele middelen en alle bijbehorende accessoires.

 

Als snelgroeiend bedrijf is Exertis AV op zoek naar een Sales Product Manager AV (SPM) om ons te helpen focussen op de AV-merken waar we dagelijks met veel passie voor werken.


Wat ga je bij ons doen?

In deze uitdagende functie van Sales Product Manager (SPM) beheer je een aantrekkelijk productassortiment voor de Benelux. Jij bent als SPM de spil in onze organisatie. Enerzijds ben jij de relatiemanager richting de leveranciers en sluit je contracten met hen af, anderzijds ben je eindverantwoordelijk voor de inkoop van het assortiment en het voorraadbeheer.

 

Jij zorgt dat er een optimale groei binnen jouw productassortiment wordt gerealiseerd. Om dit te kunnen waarmaken weet jij de juiste interne en externe sales(ondersteunende)- en marketingactiviteiten in te zetten. Daarom heb je dagelijks contact met je collega's van sales en marketing en natuurlijk met de vendor zelf.

 

Al met al dus een zeer veelzijdige rol met veel uitdagingen. Is deze uitdaging jou op het lijf geschreven? Lees dan snel verder!

 

De belangrijkste taken nog even op een rijtje:

 

 • Jij maakt onderdeel uit van de Product Category AV, inclusief businessplanning en analyse van marktaandelen;
 • Voorbereiden, uitvoeren en evalueren van kwartaalplanningen met de leveranciers om strategische doelen en doelstellingen te ontwikkelen en consequent door te voeren;
 • In samenwerking met jouw collega’s van de afdelingen Sales en Marketing voer je verkoop- en marketingprogramma’s uit;
 • Het op peil houden van de kennis binnen jouw productassortiment;
 • Het bouwen en verbeteren van de ecosystemen van product gerelateerde diensten en oplossingen om onderscheidend te kunnen zijn in de markt (bijv. consumptief aanbod, multi-vendor aanbod);
 • Verantwoordelijk voor een efficiënte voorraad- en verouderingsstructuur en het bereiken van de gestelde kwartaaldoelen;
 • Met jouw kennis en kunde ondersteun jij operationele teams, denk hierbij aan de Inkopers maar ook aan de collega’s van Inside Sales en Sales.

 

Wie ben jij?

 

 • Je hoeft niet per se een talenknobbel te hebben maar je beheerst de Nederlandse en Engelse taal. Daarnaast spreek je ook de taal van de Pro AV-markt;
 • De Benelux reseller markten zijn voor jou bekend terrein;
 • Jij ziet het als een uitdaging om met jouw sterke communicatie- en onderhandelingsvaardigheden in het Nederlandse en Engels de beste deals te maken;
 • Een analytische mindset om voortdurend onze groei en voorraadpositie te evalueren;
 • Je omarmt creativiteit, technologie en verandering/innovatie;
 • Je bent een strategisch denker en data driven;
 • Je denkt in oplossingen, nooit in problemen;
 • Minimaal 4 jaar ervaring in een soortgelijke functie is een must.

 

Maar je bent bovenal een echte durfal. Als er veel op het spel staat, durf jij de uitdaging aan te gaan en alle verwachtingen te overtreffen!

 

Wat zit erin voor jou?

 • Een prima salaris;
 • Nette secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een reiskostenvergoeding en pensioenregeling;
 • Je hoeft niet stil te zitten, het bedrijf is flink in beweging met voldoende uitdagingen;
 • Een snelgroeiend internationaal bedrijf waar (bijna) alles mogelijk is;
 • Een super gezellig en leuk team met collega’s waar je blij van wordt;
 • De beschikking tot een e-learning module met 150 trainingen.

 

Je werkt vanuit ons kantoor in Den Bosch, maar we bieden ook werklocaties in Rosmalen en Moerdijk. Zit het ’s ochtends wat tegen? Geen zorgen, werk lekker een dag vanuit huis.

 

Help jij ons verder groeien, dan laten wij jou verder groeien!

 

Net zo enthousiast als wij?

Pas jij als persoon in onze beschrijving van onze nieuwe collega en voldoe jij aan de kwalificaties, stuur dan je CV en sollicitatie naar Martin per e-mail: martin@amazingcompany.eu. Heb je nog vragen? Martin is te bereiken op 06-83537344.

 

Onze organisatie:

Exertis AV distribueert producten en diensten van topmerken op het gebied van Unified Collaboration, professionele audio/visuele middelen en alle bijbehorende accessoires. Denk hierbij aan alle mogelijkheden op het gebied van de hybride vergaderplek, het inrichten van vergaderzalen en educatieve ruimtes, distributie van displays en LED-walls etc. Door ons uitgebreide portfolio en de waarde die we toevoegen, bieden we onze resellers die technologieproducten doorverkopen een one-stop shop met complete oplossingen. Exertis AV heeft als gespecialiseerde distributeur uitgebreide kennis van de producten. We helpen onze klanten hun propositie te versterken en samen de markt verder te ontwikkelen.

 

Door het samengaan met Amacom heeft Exertis AV de beschikking over een eigen supply chain organisatie, waardoor producten snel en met de juiste zorg vervoerd kunnen worden. Exertis AV is met meer dan 500 medewerkers actief in 20 landen en maakt samen met Amacom deel uit van  de Exertis Group, een volledige dochteronderneming van moederbedrijf DCC PLC, een FTSE 100 bedrijf.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Your ... Distributor