Konftel komt met plafond montage voor conferentieoplossing

07-07-2022

Konftel zorgt voor meer mogelijkheden bij het inrichten van een vergaderruimte door het ontwikkelen van een nieuwe beugel. De Konftel 800 kan hierdoor  aan het plafond worden gemonteerd.

 

De nieuwe ontwikkeling is speciaal ontworpen voor het vlaggenschip Konftel 800 en biedt een alternatief voor de traditionele plaatsing op een bureau. Het speelt in op de groeiende marktvraag naar slimmere en flexibelere kamerconfiguraties, in het bijzonder voor onderwijs- en trainingsdoeleinden.

 

De speciale set bevat een specifieke beugel en plafondmontageplaat – en is compatibel met statiefmontagesystemen.

 

Flexibiliteit van de ruimte

Torbjörn Karlsson, productmanager van Konftel, zegt dat de set de mogelijkheden in een ruimte drastisch kan verbeteren door kabel- en apparaatvrije bureauconfiguraties te bieden en natuurlijker vergadergedrag te bevorderen.

 

"De Konftel Plafondmontageset zorgt ervoor dat zitmeubels snel en eenvoudig anders kunnen worden opgesteld, wat perfect is voor hybride lezingen of bedrijfspresentaties. De algehele ervaring kan verder worden verbeterd door twee andere apparaten via een ringnetwerk met elkaar te verbinden om gesproken signalen over een groter bereik op te vangen."

 

Hij benadrukt: "Doordat de Konftel 800 daarnaast aan het plafond hangt, worden gebruikers aangemoedigd om niet langer naar de luidspreker te kijken als ze praten. Wanneer het apparaat aan het plafond wordt geplaatst, zullen mensen het vaak vergeten en natuurlijk praten in de gewenste richting zoals naar het scherm toe wanneer ze een externe deelnemer aanspreken."

 

 

Lezing modus

Een andere toekomstige innovatie is dat Konftel werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe 'lezing modus' (via een gratis software-upgrade) die draadloze connectiviteit mogelijk maakt tussen geteste en goedgekeurde headsetmodellen en de Konftel 800. Deze functie is volgens Karlsson vanaf september beschikbaar en ook bijzonder nuttig voor zowel trainings- als onderwijspresentaties.

 

"Wanneer een docent of presentator via de headset praat, worden alle deelnemers in de ruimte automatisch gedempt door de microfoons van de Konftel 800. Zodra de spreker zwijgt, gaan de microfoons van de Konftel 800 weer open", legt hij uit. "Dus waar de docent zich ook bevindt, misschien met het gezicht naar een whiteboard, hij of zij blijft duidelijk verstaanbaar voor alle deelnemers op afstand."

 

Reach met een groter bereik

De lancering van de Konftel Reach USB 5+15 vormt een aanvulling op het flexibiliteitsethos van Konftel. Deze bestaat uit twee actieve optische kabels die meer installatiemogelijkheden bieden wanneer gebruikers hun eigen laptop meenemen naar een vergaderruimte om een videogesprek te starten.

 

Karlsson voegt hieraan toe: "Ze worden gebruikt als vervanging van USB-kabels die zijn aangesloten tussen de Konftel OCC Hub, de Konftel-conferentiecamera en de laptop van een gebruiker. Konftel Reach maakt langere afstanden mogelijk tussen de componenten in de 'Bring Your Own Meeting'-videooplossing en een strakkere, beter weggewerkte kabelgeleiding in de vergaderruimte. Het is nog een welkome aanvulling op ons evoluerende productportfolio."

 

De nieuwe innovaties zijn nu verkrijgbaar met de Konftel Plafondmontageset voor € 199 en de Konftel Reach USB 5+15 voor €329.

 

Your ... Distributor