Nieuwe laserprojectoren van Panasonic vergen minder onderhoud

19-07-2019

 

Panasonic heeft een nieuwe serie 3LCD-laserprojectoren geïntroduceerd. Het PT-MZ16K-assortiment is speciaal ontworpen om de werklast van AV-beheerders bij bedrijven en universiteiten te verminderen. Door een vereenvoudigde installatie, onderhoudsvrije werking en nieuwe maatregelen die de impact van technische storingen beperken.  

 

De PT-MZ16-serie heeft een helderheid van 16.000 lumen en WUXGA-resolutie voor hoogwaardige projectie.
In combinatie met de stille en lichte constructie is het een ideale oplossing voor collegezalen en vergaderruimtes.
 

Het laserdesign is onderhoudsvrij. Hierdoor hoeven AV-beheerders niet voortdurend langs te komen. De projectoren zijn voorzien van een stofdichte constructie en een eco-filter. Hierdoor werken alle onderdelen in de projector langer en veiliger, tot wel twintigduizend uur. Daarnaast is de impact van technische storingen op de nieuwe laserprojectoren minder groot. Bijvoorbeeld door de secundaire back-up signaalingang en de bewakingsfunctie die gebruikers informeren over eventuele problemen. Een storing kan eenvoudig worden verholpen, want de specifieke fout wordt direct weergegeven.
 

Met een dual-system LAN dat DIGITAL LINK ondersteunt, is ook de systeeminstallatie makkelijker geworden. HDMI-signalen, video, audio en besturingsopdrachten kunnen tot een afstand van 150 meter worden verzonden. 


“Het gebruik van projectoren binnen universiteiten is de afgelopen jaren spectaculair gegroeid. Dat levert een enorme werkdruk op voor AV- en IT-beheerders die overal technische ondersteuning moeten bieden”, zegt Hartmut Kulessa, European Marketing Manager bij Panasonic. “Met onze nieuwe serie 3LCD-laserprojectoren willen we deze druk verminderen. We hebben ervoor gezorgd dat de projectoren gedurende langere perioden probleemloos werken.  In het geval zich een storing voordoet, is de oplossing eenvoudig.”


De PT-MZ16-serie, die is aangekondigd op de InfoComm 2019, bestaat uit de PT-MZ16K (16.000 lm), de PT-MZ13K (13.000 lm) en de PT-MZ10K (10.000 lm) en wordt naar verwachting in november 2019 uitgebracht.

 

Your ... Distributor